Amikor megkerülhetetlen a gépi földmunka

2022. 09. 26. | Olvasási idő: 3 perc
Gépi földmunka

Olykor elegendő a kézi erő a földmunkához, legtöbbször azonban gépekre van szükség a feladat nagysága, az idő szűkössége miatt. Blogcikkünkben azt járjuk körbe, mikor segíthet például egy homlokrakodó, s mikor lehet szükségünk mondjuk forgókotró segítségére.

Gépi földmunka építkezés előtt

Sávalap kiásása, földtükör készítése, humusz termőréteg leszedése, tereprendezés, medenceásás, földterítés során is elengedhetetlen a gépi földmunka. Hasonlóképpen munkagép erejére lesz szükségünk sitt elszállítása esetében, valamint szemcsés, szóródó áruk, építőanyag, raklapos áruk mozgatásakor is.

Gépi földmunka forgókotróval

Gépi földmunka forgókotróval

Sokféle munkagép megtalálható a piacon, fontos, hogy az adott feladathoz megfelelő gép álljon rendelkezésre. Az általunk is használt JCB forgókotró kis méretéből adódóan szűkebb, nehezebben megközelíthető helyeken is munkára fogható, olyan területeken is, ahol nagyobb gépek kevésbé férnek el. Jó szolgálatot tehet építkezést megelőző sávalap ásásakor, tereprendezést igénylő feladatoknál is. Az ásáshoz különböző méretű kanalak állnak rendelkezésre. Bontási munkálatoknál a törőfej nyújt segítséget, így ilyen jellegű feladatokra is alkalmas a munkagép, akár épületen belül is.

Talajegyengetésben segíthet a homlokrakodó is

Bawoo teleszkópos rakodógépünk a magasba nyújtható gémmel sokféle gépi földmunka végzésére lehetőséget nyújt. Akár 3,2 méter magasban is képes kiüríteni a kanalát, ami például építkezésen jelenthet előnyt. A gép kiválóan alkalmas talajegyengetésre, szóródóanyagok terítésére, föld mozgatására, vagy akár építési-bontási törmelék teherautóra történő felpakolására is.

Homlokrakodó gépi földmunka közben

Hogyan számolja az árat a földmunkagépes?

Nincs két azonos gépi földmunka, így hiteles árajánlat is csak munkaterület megtekintését követően adható az ügyfél részére. Többféle módon készíthető árajánlat, akár a megmozgatott föld köbmétereként számolva, vagy előre lefektetett árakkal, munkafolyamatonként is kalkulálható. A megadott árak nem csak a földmunka díját tartalmazzák, hanem azt a költséget is, amit a gépek helyszínre történő szállítása, mozgatása jelent. Sokszor kérdés azonban az, mi lesz a kitermelt föld elszállításával, ami újabb költségelem lehet az árajánlatban. Cégünk igény szerint a fuvarozásban, akár a föld elszállításában is segíthet a megrendelőnek.

Gépi földmunka Siófok és a Balaton déli partja környékén

Gépi földmunka Siófok területén és a Balaton déli partján vállalható cégünk részéről. A földmunka mellett fuvarozási feladatokat is vállalunk, melyben egy KCR-s teherautó, illetve egy három és fél tonnás billenőplatós teherautó van a segítségünkre.